آقای محمدی کارشناس پروتزهای دندانی هستند و فارغ التحصیل از دانشگاه تهران و مدرس هستند. در قسمت دیجیتال و ارتودنسی دانشگاه تهران در خدمتتون هستیم آقای محمدی و خیلی خوش آمدید و از اینکه وقت گذاشتید اگر من چیزی را در ارتباط با معرفی شما جا گذاشتم خواهش میکنم که تکمیل بفرمایید .
ممنونم و مچکرم از دعوتتون!
شرکت نیک مبنا ویراتک که مخفف اش می شود نموتک در حوزه دیجیتال دنتیسری ( دندان پزشکی دیجیتالی ) فعالیت میکند در زمینه تجهیز کردن مطب ها و کلینیک ها در زمینه دیجیتال و همچنین خدمات لابراتواری مربوط به آن و تا آنجایی که حالا در ارتباط هستند پزشک و لابراتوار میتوانند به پزشکان محترم و کلینیک های محترم خدمات و سرویس دهی داشته باشند من در خدمتتون هستم اگر سوالی در این زمینه هست یا توضیحاتی هست من در خدمتتون هستم. به امید خدا امیدوارم که استیج خوبی داشته باشیم در خدمتتون هستم .
آقای محمدی یک مسئله ای که هست ما میخواهیم یک گذشته ای در ارتباط با دیجیتال دنتیسری (دندان پزشکی دیجیتالی ) بدانیم اینکه از کجا اصلا این قضیه شروع شد ، و نشر پیدا کرد . آیا قدمت خیلی طولانی دارد؟ یا نه در واقع چیزی هست که تازه دارد شکل میگیرد و به تازگی دارد به شاخ و برگ های آن اضافه می شود .
دیجیتال دنتیسری( دندانپزشکی دیجیتالی) به صورت کلی سن آن 30 سال تقریبا تخمین میخورد. یعنی هم سن وسال تقریبا خود بنده است. دیجیتال دنتیسری ( دندانپزشکی دیجیتالی ) از آلمان و کشورهای آمریکایی شروع شد و باز زمینه کد کم یا بحث اینلی و آنلی که آن هم در یک زمینه مختصر سرامیک ها شروع به کار کردند. تا اینکه حالا به مرور زمان توسعه پیدا کردند در زمینه های مختلف توی دستگاه های متفاوت ، روکش های مختلف و تا امروز توی این سی سال یک جهش خیلی بزرگی کرده والبته این جهش و این پیشرفت همچنان ادامه خواهد داشت . همانطور که میدانید دنیای دیجیتال روز به روز در حال رشد پیشرفت هست از اون طرف هم دنیای دیجیتال دنتیسری روز به روز در حال پیشرفت هست .
دیجیتال دندانی در دندان پزشکی بخش های مختلفی دارد. حال مرحله به مرحله آن درمان هایی که میتوان با دیجیتال و با دقت و کیفیت بالا تری ارائه داد را خدمتتون به صورت تیتر وار اشاره میکنیم ودیگه اینکه جزییات ریز را میسپارم به دست شما.
در ارتباط با بخش سرجیکال گاید(راهنماهای جراحی) و اینکه ایمپلنت هایی که قرار است صورت بگیرد. بلاخره ما هر کاری که بکنیم خطای دست وجود دارد یعنی هر چقدر با ظرافت ودقت کار کنیم جراحی که دارد کار جراحی را انجام میدهد پزشک جراحی باشد که شاید خیلی جوان باشد و ما فکر کنیم که آن لرزش های دست و آن خطا ها را نداشته باشند ولی همه میدانیم و همه به این قضیه مشرف هستیم که این چیزی نیست که ما بخواهیم خطا را به صفر برسانیم ولی توسط راهنماهایی که بخواهیم با آن درمان مان را انجام بدهیم میتوانم بگویم شاید به صفر رسیدند . آیا این حقیقت دارد ؟ و توضیحاتی که بتوانیم بیشتر به مخاطبین مان اطلاعات بدهیم را بفرمایید .
ببینید دنیای دندانپزشکی دیجیتالی در زمینه جراحی های ایمپلنت باطبع پیشرفت های خیلی خوبی کرده است , از یک سابقه ای گذشته ای که داشته تا الان که با پرینتر های سه بعدی و حالا راهنماهای مختلف که ساخته می شود خیلی خطاها را کم کرده اما متاسفانه حتی با وجود دنیای دیجیتال ما خطا هایی را داریم مثلا رادیولوژیستهای ما میتوانند با دقت بیشتری برای ما تصاویر را تهیه بکنند . منتها حالا به دلایل مختلف مثلا مضر بودن اشعه های که ما توی رادیولوژی داریم برای بدن خوب اینکار را نمیکنند بنابراین ما یک ضریب خطایی داریم توی دنیای دیجیتال برای بحث راهنماهای جراح منتها این ضریب خطا اینقدر کم هست که مثلا در حد نهایت یک میلیمتر که این قابلیت چشم پوشی دارد . یعنی برای ما برای کسی که میخواد کار کند ,پزشکی که میخواد کار کند کاملا این ضریب خطا قابلیت چشم پوشی را دارد .
ولی این به این معنا هست که ما در دنیای دیجیتال در آینده نیاز به پیشرفت بیشتری داریم نیاز به مرحله های بالاتری داریم و این نشان دهنده این است که ما هنوز تو قدم اول هستیم ولی همین قدم اول هم به مراتب بسیار بهتر از کار های دست در میاد که یک پزشک که حالا شاید جوان می باشد میخواد در عرصه ایمپلنت ها شروع به کار بکند . خیلی با اطمینان بیشتری میتواند از مرحله اول شروع کند مورد های ساده را با راهنماهای جراح تحویل بدهد به بیمارها تا کیس های که فوق العاده سخت هستند و یا حتی ماهر ترین پزشک ها ،ماهر ترین متخصص ها و ماهر ترین جراحان هم ممکن است به چالش بیفتند . و به اینها کمک میکند اما نحوه ی کمک کردن سرجی کالوایتها ( راهنماهای جراح )به بیماران و به پزشک چطور هست و چجوری میتواند کمک بکند . ؟ ببینید ما دو مدل داریم یک مدل داخل دهان قالبی که از داخل دهان تهیه میشود یا یک اورالس کنی که از داخل دهان تصویر سه بعدی تهیه میکند . و یک بخشی هم داریم که ما دیگه با چشم به قالب دسترسی نداریم و بخش های مختلف استخوانی که نهفته هستند از بافت های رویی اینها به وسیله رادیولوژی فایلهای سه بعدی تهیه میشود و برای ما ارسال میشود ما این فایل تصویر رویی را یعنی قالب دهان را با فایل زیری استخوانی تطبیق میدهیم این تطبیق هم حتی میشود گفت در حد میکرون اتفاق می افتد . در حد میلیمتر اتفاق می افتد که یک تطبیق بسیار دقیقی است توی مرحله اولیه و بعد ما می آیم جایگاه قرار گیری ایمپلنت وابسته به پروتز که میخواهد در واقع در آینده تحویل بگیرد وابسته به حجم استخوانی که بیمار دارد در بهترین نقطه استخوانی بیمار قرار میدهیم اما مزیتی که سرجی کالگایتها( راهنماهای جراح) ایمپلنت برای بیماران دارد این است که بیماران بعد از اینکه جراحی شان تمام میشود میزان خونریزی کمتری احساس میکنند . یعنی این کیس مناسب است برای بیمارانی که انسولین تزریق میکنند یا , غلظت خون دارند بیمارانی که سن بالایی دارند ,فشار خون دارند از این جهت خیلی برایشان مزیت امیز خواهد بود . همچنین بعد از این فرایند جراحی درد کمتری را احساس میکنند . یکی دیگه از مزیت هایی که دارد تعداد ایمپلنت ها و جایگاه ایمپلنت ها به نفع بیمار است یعنی مثلا ماه ها بعضا دیدیم که جراح هان برای یک دندان دو تا پایه ایمپلنت میگذارند در حالی که نیاز نبود یک هزینه اضافه ای به بیمار متحمل شده است . و همچنین که مثلا نیروها و جایگاه هایی که در واقع یک بریج باید داشته باشد یعنی دو تا پایه پل داشته باشد بصورت فیزیکی ودرواقع دیجیتالی محاسبه میشود . برای کیس های لانگس پم یعنی پروتز های بلند با تعداد پایه های اینیکم و در واقع تعداد روکش های بیشتر میتوانیم استحکام و دن سیتی در واقع استخوان را داشته باشیم و آنالیز کنیم و وابسته به آن ایمپلنت را قرادادن کنیم داخل دهان اینها میشود مزیتهایی که برای بیمار هست که کاملا به سود بیمار هست البته میگویم واقعا پزشک ما با استفاده از سرجی کالگایت ( راهنماهای جراح )میتوانند با اطمینان بیشتر کار کند و دقت بیشتر کار بکند و در فرایند و پروسه کار زمان کمتری را بگذارد برای قراردادن ایمپلنت ها.
سوال دیگری اگر هست من در خدمتتون هستم .
خواهش میکنم!
این در زمینه سرجیکال گایدها ( راهنماهای جراح ) بود در زمینه اندوگایدها یک سری سوال ها از سمت بیماران مراجعه کنندهای مرکز و یا حتی پزشکان ما که در زمینه درمان ریشه فعالیت میکنند بلاخره یک کاری هست که تخصصی هست و هم با ظرافت و دقت بالایی باید این کار انجام بشود البته مثل بقیه درمان ها هست ولی خب شاید یک شرایطی داشته باشد که خیلی دسترسی ها محدود تر هست و در ارتباط با گایدی( راهنماها) که در درمان گایدی که به قول معروف اندو هست عملا برای آن هست . آن به چه صورت هست و به قول معروف کمتر روتین شده و جا افتاده بین همکاران ما و مراجعه کنندگان که طرف دارش است .
ببینید در واقع اندو گایدها ( درمان ریشه با راهنماها) خیلی سابقه ای طولانی ندارند . و تقریبا چهار پنچ ساله که توی این زمینه کار وفعالیت میکنند در دنیا که هرچند ,توی ایران من اصلا ندیدم مراکزی که از این اندوگایدها ( راهنماهای درمان ریشه )استفاده کنند . البته ممکن است چند دلیل داشته باشد اولین دلیل آن این است که خب دستگاه های هوشمند ساخته شده اند که به وسیله آن دستگاه هوشمند ریشه پیدا میشود و خود به خود دریل میشود به انتهای کانال که میرسد سرعت کم میشود و برگشت میخورد و برمیگردد, یکی از دلایل کمتر استفاده کردن از اندو گایدها در ایران شاید این دلیل باشد . اما خب اندوگایدها همانطور که شما اشاره کردید برای کیس ها پیچیده ای استفاده میشود که کانال های فرعی دارند چون خیلی وقت ها شده بیماران مراجعه میکنند اندو میکنند دندان را و بعد از مدت دو یا سه ماه دردهای موضعی و یا درد های دیگه ای را دارند که مراجعه میکنند و این نشان دهنده وجود کانال های فرعی هست توی دندان که خب نه دستگاه توانسته تشخیص بدهد و نه در واقع پزشک. اینکه اندوگایدها چون فایلهای سه بعدی از بیمار تهیه میشود یعنی تمام ریشه ها و کانال های فرعی که در واقع در دندان داریم شناخته میشود و به پزشک گفته میشود با استفاده از این اندوگاید شما میتوانید آن کانال های فرعی را هم اندو بکنید . عدم استفاده این اندوگایدها توی ایران دلیل اصلی آن عدم آگاهی پزشکان و تکنسین ها و در واقع لابراتوار هایی که ارائه خدمات میدهند در این زمینه هست. دلیل اصلی آن را من این میدونم و کارایی و کیفیت اندوگایدها به اندازه سرجی کالگایتها اثبات شده هست توی دنیا و خیلی استقبال عمومی دارند .
در ارتباط با زیبایی درمانی که خیلی رایج شده در بین مراجعه کنندگان اینکه بخواهند درمانش را انجام بدهند حالا یک درمان توی همین برنامه استیج به چندین موضوع اشاره چندین بخش در زمینه طراحی لبخند اشاره کردیم و طراحی قبل از اینکه کارتان را انجام بدهید نتیجه کار را ببینید و بعد انتخاب کنید و ایا اینکه میخواهم این کار را انجام بدهم یا نه؟ در ارتباط با DSD صورت یا طراحی لبخند یا ماک اپ های اسنپ ان اسمایل (snap on smile) این موضوعاتی که خواهان خیلی زیادی دارد به سمت پزشک ما ,و دندان پزشکان ما و چه مخاطبین این قضیه به چه صورتی هست؟؟؟
DSD که در واقع مخفف شده ی Digital smile Design در طراحی لبخند هست. توی این چند سال اخیر به وسیله شرکت های مختلف DSD مثل آقای دکتر کوچمنو , امسال آن خیلی ارتقا پیدا کرده الان هم خوشبختانه خیلی از کلینیک ها شروع به کار کردند اما فرق و تفاوت DSD که یک کلینیک مدرن و یا کلینیک های مرتبط که باشرکت نیک مبنا دارند تفاوت اصلی این است که توی DSD قبلا اینجور بود که فقط فایل دو بعدی بیمار را یعنی عکس بیمار را توی حالت های خاص نرم افزار وارد میکردیم و نرم افزار فایل سه بعدی داخل دهان را با این نرژ میکرد یا تطابق میداد و شما یک حالت یک عکس را میتوانستید ببینید.
توی تکنولوژی روزی که الان در ارائه ای خدمت هست برای دنیای دندان پزشکی شما فایل سه بعدی صورت را تهیه میکنید به وسیله فیس اسکن های سه بعدی ( اسکن های صورت )آن فایل سه بعدی دوتا آپشن برای ما ایجاد میکند یکی اینکه حجم صورت دقیقا متناسب با آن حجمی است که بیمار در واقعیت دارد واقعیتی میشود که مجازی هست یعنی شما صورتتان را به صورت مجازی ولی واقعی داخل نرم افزار دارید این چند آپشن برای شما دارد و چند ویژگی به شما میدهد : شاید بیماران خیلی به این موضوع دقت نداشته باشند بیشتر بحث زیبایی را دیده باشند اما علاوه بر بحث زیبایی بحث به صورت فانشن یا عملکرد درست و صحیح دندان ها برای ما خیلی مهم هست به وسیله این فایل سه بعدی که شما از صورت تهیه میکنید میتوانید حرکات فکی بیمار را باز سازی کنید چون بعضا بعضی از طراحی هایی که توی زمینه طراحی لبخند اتفاق می افتد طراحی هایی هستند که وقتی وارد دهان میشوند با شکست مواجه میشوند یعنی چی ؟ یعنی مثلا ممکن است کامپوزیت پریدگی در داخلش اتفاق بیفتد یا مثلا سرامیک هایی به بیمار تحویل داده بشود که کل سرامیک به صورت یک تکه یا به صورت پارشیالی( بخشی ) تک تکه بشود اینها مشکلاتی هستش که با استفاده از دنیای دیجیتال با استفاده از فایلهای سه بعدی که دارید به هیچ عنوان این اتفاق برای شما نمی افتد چون دقیقا تمام اطلاعات سه بعدی شما وارد نرم افزار می شود .
از جمله ویژگی های دیگه ای که به سیستم دیجیتال یعنی DSD اضافه شده است . بحث بیزاجیسم یعنی روانشناسی صورت یعنی فردی که مدیر هست فردی که اخلاق های خاص خودش را دارد تیپ های دندانی خاص خودش را دارد این نشان دهنده این است که دنیای دیجیتال فوق العاده پیشرفته تر فوق العاده متناسب تر برای شما انتخاب دندان میکنید . بر اساس شخصیتی که شما دارید بر آن اساس می آید برای شما بازسازی دندان و بازسازی لبخند را صورت می دهد این از آپشن های هستش که توی مبحث DSD خواهیم داشت .
آقای محمدی یک موضوعی که هست از باب اینکه خیلی شاید این مبحث دندانپزشکی دیجیتالی یا اجرای طرح درمان ها از طریق بخش دندانپزشکی دیجیتالی خیلی با سرعت کمی دارد پیش میرود آینده این را به چه صورت میبینید . آیا قرار است با همین سرعت جلو برویم یا نه آینده به جایی میرسد که تمام کلینیک ها باید داشته باشند وعملا اگر عمل نکنند و اجرای توسط دیجیتال را نداشته باشند یک ضعف به حساب می آید این به چه صورت است ؟
خیلی سوال زیبایی من چون همیشه مثلا پیشرفت توسعه دنیای مدرن را مقایسه میکنم با بحث دندان پزشکی! شما مثلا تا دویست سال پیش اگر در رابطه با هواپیما های مسافر بری صحبت میکردید خیلی چیز دور از ذهنی بود چون مثلا به زور شاید یک نفر با استفاده از وسایلی پرواز کند . ببینید دنیای دیجیتال تا یک حدی خیلی کند و با سرعت پایینی پیشرفت میکند از یک جایی به بعد دیگه واقعا پرش میشود توی این سه ساله اخیر من اعتقاد دارم که پیشرفت دنیای دندان پزشکی خیلی سریع تر اتفاق افتاده و این سرعت هم همینجوری بیشتر می شود به طوری که واقعا تمام کلینیک ها و تمام دندان پزشکان مجبور به این خواهند بود که از فضای دیجیتال استفاده کنند چرا که بیمارها با دیدن آپشن ها با دیدن مزایا هایی که بحث دیجیتال دارد و خطا های انسانی خیلی درونش کمتر دیده میشود استقبال آنها نسبت به این سیستم بیشتر خواهد بود . و خود به خود دنیای دندان پزشکی به این سمت خواهد رفت که از این سیستم استفاده بکنند . پیش رفت هایی که ما توی دنیای دیجیتال در آینده انتظار داریم اتفاق بیفتد ببینید ما الان خطاهای روی دیجیتال خیلی کم است . اما مثلا خطاهای اسکنر ها قدیم تا هشتاد میکرو بود الان به عدد نزدیک به ده میکرون رسیده است یعنی یک چیزی نزدیک به هفتاد میکرو اختلاف افتاده بین دنیای ده سال پیش با دنیایی که الان امروزه میتوانیم از آن استفاده کنیم . این پیشرفت را ما توقع داریم توی فایلهای سه بعدی هم اتفاق بیفتد یعنی توی مراحل کدینگ یعنی بحث طراحی ها الان طراحی هایی که ما انجام میدهیم خصوصا با نرم افزاری مثل نرم افزار تری شیپ خیلی حالت مثلثی شکل دارد دلیل این است که ما خروجی هایی که میگیریم خروجی های STL هست خروجی های STL خروجی های تقریبا کیفیت پایین هستند توی فضای سه بعدی و توقع داریم که در آینده فرمت های دنیای دندان پزشکی از STL به سمت فرمت های با کیفیت تری مثل پلایو ببرود و در واقع فایلهای سه بعدی یک مقداری حجیم تر بشود نسبت به این فایلهای سه بعدی که ما الان داریم سرعت مشینگ ( مش کردن ) دستگاه ما یک مقداری بهتر بشود مشینگ یعنی چی ؟ ببینید وقتی شما از یک سطحی تصویر برداری سه بعدی انجام می دهید این فایلها تبدیل میشود به نقاط نوری این نقاط نوری را به اصطلاح میگوییم پوینت های نوری( نقطه های نوری ) یا ابر نقاط این ابر نقاط برای ما مفهومی ندارند توی دنیای سه بعدی این ابر نقاط باید تبدیل بشوند به فایلهای یکپارچه که این فایلهای یکپارچه تبدیل این فرایند را میگویند مشینگ یا فرایند مش کردن . ما توقع ما در دنیای دیجیتال این است که در آینده این سرعت مشینگ بیشتر بشود و دقت مشینگ ما بالاتر برود . الان دقت مشینگ ما خوب است قابل قبول است . تقریبا نزدیک به هفتاد میکرون هست و یک مقداری توی دنیای نرم افزار جدید به این دقت پنجاه میکرون و سی میکرون هم رسیده است . ما توقع داریم که این دقت باز بیشتر بشود توی دنیای دیجیتال همچنین دستگاه هایی که دارند کار میکنندو در واقع فایلهای سه بعدی که تولید میکنند را فایلهای سه بعدی را با دقت بیشتری تولید بکنند ما توقع ما از دنیای دیجیتال این خواهد بود در آیند البته بگم توی این یکسال اخیر یک انقلابی توی دنیای دیجیتال اتفاق افتاده و فایلها فوق العاده با دقت بالاتری نسبت به ده سال پیش یا حتی پنچ سال پیش دارند , تولید می شوند
من در خدمتتون هستم .
یک موضوعی که هست محدودیت داریم در دیجیتال دنتیسری ( دندانپزشکی دیجیتالی ) محدودیت هایی در اجرای درمان داریم ؟و آن محدودیت چی هست ؟ اگر وجود دارد بفرمایید .
ببینید محدودیتهای درمانی ممکن است مثلا یک فردی بیاد بگوید خب محدودیت های سرجی کالگایتها فلان و فلان هست ما باید محدودیتها را به محدودیتهای علمی خودمان برگردانیم الان دنیای دیجیتال توی بحث دندان پزشکی تقریبا بدون محدودیت هستند . مگر جاهای که ما بخواهیم وارد بحث تراش دندان یا تراش پوسیدگی ها بشویم که هنوز دستگاه هایی تو این زمینه ساخته نشدند که بتوانند دست را حذف بکنند یا مثلا یکسری از محدودیت هایی که ما الان داریم مثلا محدودیت هایی توی بحث سرامیک هست که ما نمیتوانیم دستگاهی داشته باشیم که برای ما سرامیک گذاری انجام بدهد ، پرسلن گذاری انجام بدهد اینها محدودیتهایی است که الان هست البته مثلا توی بحث سرامیک ها دستگاه هایی ساخته شدند به صورت نمونه کار هم کردند فوق العاده کیفیت هم خوب بوده ولی هنوز بحث تجاری اتفاق نیفتاده یعنی ما توی بحث عمل و کاربردی هنوز ندیدیم اینها یکسری محدودیتهایی هست که ما توی دنیا ی دیجیتال داریم.
از بابت اینکه حالا شما بخواهید یک پیامی داشته باشید برای مخاطبانی که دارند یک جور هایی تصمیم گیری میکنند برای درمان اینکه آیا بصورت سنتی انجام بدهند که تقریبا میتوانم بگویم هر جایی را انتخاب کنند برای درمان و یا نه خواهان یک اجرایی باشند که به روز هست با بهترین دستگاه ها قرار انجام بگیرد با دقت بالاتری انجام بشود که قرار است با کیفیت بالاتری انجام بگیرد چه پیشنهادی دارید برای مخاطبین ما؟
توصیه بنده به تمام همراهان عزیز و بیماران و مراجعه کنندگان عزیز و تمام کلینیک های این هستش که حتما راه دندانپزشکی دیجیتالی را انتخاب کنند , چون دقتی که ما توی بحث دندانپزشکی دیجیتالی داریم به هیچ عنوان تو روش دستی نخواهیم داشت . و به دلیل اینکه ما توی سیستم دیجیتال بصورت تیم,ورکینگ کار میکنیم تعداد خطاهایی که ممکن توی سیستم دیجیتال ممکن است اتفاق بیفتد بسیار کم خواهد بود به این دلیل که مسلما ده تا چشم خیلی دقت آن بیشتر از یک چشم خواهد بود و خطاهای انسانی که ما توی بحث دیجیتال داریم عدد آن تقریبا نزدیک به صفر خواهد بود البته کاربری و استفاده از دنیای دیجیتال یک بحث بسیار مهم هست, اینکه شما بتوانید بهترین ها را انتخاب کنید برای درمان تان مهمترین کاری هست که شما میتوانید برای سلامتی خودتان انجام بدهید .
آقای محمدی من فکر میکنم تمام شاید شاخ برگهایی که در دیجیتال دنتیسری ( دندانپزشکی دیجیتالی ) وجود دارد را شاید ریزه ریزه و به صورت دقیق به آنها اشاره نکردم ولی الان یک مبحثی که فکر میکنم که خیلی مهم باشد پروتز های دندانی است پروتز های دندانی هم در دیجیتال دنتیسری هم فکر میکنم یک جایگاه خیلی مهمی را دارد درآن زمینه به چه صورت است چون سر و کار ماه ها هر روز با روکش ها و خیلی از این مسائل هست که شاید بصورت استاندارد انجام حتی نشده !در دیجیتال به چه صورت است ؟؟
ببینید توی بحث روکش ها ما سه دسته روکش داریم روکش هایی که پایه های فلزی دارند ، روکش هایی که پایه های زیرکونیایی دارند و روکشهایی که بصورت تماما زیرکونیایی ساخته شده اند , یا فول زیرکون به اصطلاح میگویند.
توی بحث روش های سنتی به هیچ عنوان هیچ کار دستی نمیتواند زیرکونیا چه در واقع پایه های زیرکونیایی و چه در واقع به روش فول آناتومیک , زیرکونیا را طراحی و به صورت دستی در بیاورد . یعنی هیچ لابراتواری و هیچ تکنسینی نیست که بتواند این کار را انجام بدهد دلیل آن چیه ؟ دلیل آن این است که زیرکونیا ماده ای هستش که بیست تا بیست یک درصد شرین کش دارد یعنی میزان جمع شدگی دارد و داخل کوره بین 1300_ 1500 درجه دما می بیند. اگر حالا فول زیکوم باشد دمای بیشتری و این باعث میشود که دست نتواند این فرایند را انجام بدهد اما چیزی که دست میتواند انجام بدهد روکش های فلزی هست اما آن بخشی که میتوانند به روش سنتی در لابراتوار ها بسازند بخش روکش هایی هست که بیس فلزی دارند, یا در واقع کر فلزی دارند . بیس های فلزی را الان به وسیله پرینتر های سه بعدی هم میتوان به روش دیجیتال انجام داد البته هستند دستگاه هایی که فلز های سخت را بصورت مستقیم تراش میدهند و شما میتوانید روی آن در واقع پودر گذاری یا پرسلن گذاری انجام بدهید .
اما خیلی به صرفه نیست این روش کار کردن برای پزشک ها و لابراتوار ها به همین دلیل استفاده از پرینتر های سه بعدی در واقع توی سیستم روکش های فلزی خیلی روتین تر و به قول معروف کاربردی تر و شایع تر هست .
توصیه من به بیماران این است که بدلیل اینکه زیرکونیا خاصیت بافتی و در واقع خاصیت زیبایی بهتری را به ما می دهد از روکشهای زیرکونیایی بیشتر استفاده کنند تا از روکشهای در واقع فلزی خیلی هم تفاوت قیمت بین روکش های فلزی و زیرکونیایی نباید باشد این را باید بیماران بدانند نباید خیلی تفاوت قیمت بین این دو موضوع باشد .
بسیار خب اگر فکر میکنید که در خصوص دندانپزشکی دیجیتالی موضوعی هست که جا مانده و خیلی حیاتی هست و من به آن اشاره نکردم در تکمیل صحبت هایتان بفرمایید.
خواهش میکنم . توی زمینه دندانپزشکی دیجیتالی ما در زمینه ارتودنسی در جراحی فک و صورت در مباحث پروتز های مختلف پروتز های چشم ، بینی ، گوش و همچنین پروتز های بقیه اندام های بدن و همچنین در زمینه گاید های( راهنماهای ) مختلف جراحی مثل گاید CL گاید هایی که برای زیبایی استفاده میشود خیلی کارایی دارند توی دنیای دیجیتال خیلی مباحث بیشتری هست, انشاالله حالا توی جلسات بعدی بتوانیم توی زمینه های ارتودنسی توی زمینه های مختلف دیگری صحبت هایی را هم داشته باشیم با شما اگر مقدور بود برای شما و من ، من در خدمتتون هستم
پیام تان برای دندان پزشک هایی که هنوز روی نیاوردند به بخش دندانپزشکی دیجیتالی چیست؟
ببینید مهمترین بخش توی بحث دندانپزشکی دیجیتالی بحث دانش و آگاهی هست هم لابراتوار و هم پزشک، در استفاده از سیستم ها، معمولا خیلی از پزشک ها هستند که سیستم کت کم را و سیستم های دندانپزشکی دیجیتالی را تهیه کردند و در استفاده از این سیستم ها به مشکل بر خوردند یا مشکلاتی را دارند که نمیدانند باید چیکار کنند یا در واقع به صورت کلی از دنیای دیجیتال خداحافظی کردن به وسیله حالا آن دستگاه ! توصیه من این است که به کلینیک مدرن اعتماد کنید و از آنها بخواهید که به یاری شما بیایند چون ما میتوانیم مشکلات را و باگ های شما را با تجربه ای که داریم توی این زمینه بتوانیم بر طرف بکنیم .
خیلی ممنونم از اینکه تشریف آوردید و انشاالله کلاس های آموزشی که در ارتباط با دیجیتال دنتیسری هست را در همین برنامه بتوانیم به تصویر بکشانیم و بتوانیم یک کمکی داشته باشیم هم به جامعه ی دندان پزشکی ، همکاران عزیز و هم به مردم عادی که اطلاعات آنها در این زمینه ببریم بالا
یک موضوعی که هست دندان پزشکی و مبحث دیجیتال آن دارد روز به روز پیشرفت میکند و ما باید خواهان آن باشیم و از دندان پزشک مان بخواهیم که بهترین روش درمان را برای ما اجرا بکند , به دلیل اینکه لایق آن هستیم .
موضوع دیگری که هست استیج مدرن دارد برنامه ریزی میکند طبق قول ها و اهدافی که داشته دراین حیطه برنامه ریزی میکند از این بابت بتواند کلاس های آموزشی را برگذار کند در همین برنامه وعملا به تصویر بکشیم و این سطح از اجرا را گسترش بدهیم و باعث بشویم که روز به روز خواهان درمان هایی که توسط دیجیتال انجام میشود بیشتر بشود .خواهان یادگیری ما در این زمینه برود بالاتر و یک شعاری داشته باشیم برای این هفته
خواهان بهترین ها باشید چون لایق آن هستید و لایق بهترین ها هستیم برای شما
2دیدگاه برای “دندانپزشکی دیجیتال”